Ομορφιά

Tips για να γίνεις και εσύ “Ραπουνζέλ”

378

Το αιώνιο πρόβλημα όλων των κοριτσιών είναι το μάκρος των μαλλιών τους, ειδικά εσάς που έχετε μια λατρεία στο ντεκαπάζ και στο ξανθό! Εγώ όμως σας βρήκα τη λύση και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά tips που θα σας βοηθήσουν τα μακρύνετε τα μαλλιά σας.

  1. Πείτε όχι στα extensions και στις τρέσες, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δώσετε την ψευδαίσθηση του μάκρους στον εαυτό σας και στους γύρω σας γιατί κατά τα άλλα οι ρίζες των μαλλιών σας κλαίνε (με λυγμούς) από το βάρος που τους προσθέτετε!
  2. Οι περισσότεροι κομμωτές λένε ότι το συχνό λούσιμο φθείρει την τρίχα της κεφαλής (εντάξει αυτά τους μαθαίνουν , τι να κάνουμε). Αυτό που δεν μας λένε όμως είναι πως αν λούζεσαι μια φορά την ημέρα , κάνοντας ελαφρύ μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες το μαλλί σου μακραίνει τουλάχιστον μισό εκατοστό καθημερινά!
  3. Πάρε μεταξωτές μαξιλαροθήκες και κοιμήσου σαν πριγκίπισσα. Οι περισσότερες από εμάς κοιμόμαστε σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες που επηρεάζουν αρνητικά τα μαλλιά μας -όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο- γιατί <<κλέβουν>> τη φυσική τους υγρασία και έτσι προκαλείται ψαλίδα.
  4. Μπορείς να αποφεύγεις για λίγο καιρό την βούρτσα. Συνήθιζες κάθε τρεις και λίγο να χτενίζεις τα μαλλιά σου; Το πρωί, το βράδυ, πριν το λούσιμο, μετά το λούσιμο, πριν βγεις έξω , πριν κοιμηθείς και γενικά είχες μια χτένα οπωσδήποτε στην τσάντα σου ; Μην την ξαναπάρεις μαζί, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάνεις περισσότερες τρίχες. Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα…
  5. Πες ναι στα λαδάκια. Καστορέλαιο, Δαφνέλαιο και ό,τι λήγει σε –έλαιο κάνει καλό στο μαλλιά σου! Μπορείς να τα προμηθευτείς από τα φαρμακεία και είναι πολύ οικονομικά.Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς βάλε μικρή ποσότητα στις άκρες σου!

 

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου