Υγεία

Συμπτώματα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά!

392
Γράφει ο Σπύρος Τσουτσάνης - Γυμναστής & σύμβουλος διατροφής

 

Όταν πρόκειται για την υγεία το πιο σημαντικό όργανο στο σώμα είναι η καρδιά. Πρώτα από όλα, είναι ο κινητήρας

που μας κρατά ζωντανούς. Ωστόσο, τα καρδιακά προβλήματα έχουν γίνει ολοένα και συχνότερα, λόγω των κακών συνηθειών που βλάπτουν την υγεία μας. Αυτά τα προβλήματα συνήθως δεν εμφανίζονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αντ’ αυτού, είναι συνήθως αποτέλεσμα κακών διατροφικών πρακτικών, ανθυγιεινών συνηθειών και υποβάθμισης των προειδοποιητικών σημείων. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να πάθει ζημιά η καρδιά σας ποικίλουν: Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, έλλειψη ξεκούρασης.

 

1.Πόνος στο στήθος ή στηθάγχη στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές συνθήκες υγείας. Ωστόσο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή εάν γίνει έντονος και προκαλεί αίσθηση βάρους και συστολής.

Όταν ο θωρακικός πόνος προκαλείται από μια καρδιακή πάθηση, αυτό το όργανο λαμβάνει αίμα με λίγο οξυγόνο. Για αυτό είναι σημαντικό να λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

 2.Αρρυθμίες

Οι καρδιακοί μας παλμοί είναι κανονικοί τις περισσότερες φορές. Συνήθως δεν παρατηρούμε τον καρδιακό ρυθμό όταν είναι υγιής και κανονικός.

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι οι καρδιακοί σας παλμοί είναι πολύ γρήγοροι, πολύ αργοί ή έχουν αντικανονικές αλλαγές, συμβουλευτείτε έναν γιατρό επειδή η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά όπως θα έπρεπε.

3.Άπνοια ύπνου

Μερικές φορές, η άπνοια ύπνου παραβλέπεται, αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό το πρόβλημα εμποδίζει την εισαγωγή του αέρα στο σώμα ενώ κοιμάστε και μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές εξαιτίας ανεπαρκούς παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο και την καρδιά.

4.Πρησμένα πόδια και φτέρνες

Καταναλώνετε πολύ αλάτι; Έχετε πρόσφατα περπατήσει περισσότερο από ότι συνήθως;

Είναι συχνό για τα πόδια και τις φτέρνες σας να πρήζονται και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους κατάσταση σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το οίδημα δεν είναι μόνιμο. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια ή αρτηριακή πάθηση.

 5.Τρέμουλο και δύσπνοια

Δεν είναι φυσιολογικό να πρέπει να αγωνίζεστε συνεχώς για αναπνοή ή να αισθάνεστε πολύ συχνά κουρασμένοι και λαχανιασμένοι. Εάν αυτό συμβεί χωρίς λόγο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν η καρδιά σας λειτουργεί σωστά.

 6.Σεξουαλική δυσλειτουργία

Ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια πιθανής καρδιακής νόσου είναι η στυτική δυσλειτουργία, ειδικά σε ασθενείς ηλικίας 40-50 ετών.

Εάν έχετε άλλη πάθηση ή είστε άνω των 50 ετών, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μαζί μπορείτε να προσδιορίσετε εάν η σεξουαλική σας δυσλειτουργία προκαλείται από κάποιο πρόβλημα με την καρδιά ή από άλλη πάθηση.

 

Πρώτη Ανάγνωση στο Grande Οκτωβρίου-Νοεμβρίου