Υγεία

Υποψήφια χώρα η Ελλάδα για ξέσπασμα επιδημίας!

96

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις θανατηφόρες ασθένειες ανά τις Χώρες.
Μεταξύ των Χωρών αυτών βρίσκεται και η Ελλάδα. Η θανατηφόρα ασθένεια που επρόκειτο να χτυπήσει τη Χώρα μας ονομάζεται Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα.
Αυτό προέκυψε από την έρευνα του Πανεπιστημίου όταν έψαχναν ποιες περιοχές θα χτυπήσει ιός Ζικα ή κάποιος άλλος παρόμοιων διαστάσεων.
Οι ερευνητές λοιπόν έφτιαξαν έναν θερμικό χάρτη που δείχνουν που μπορεί να εξαπλωθεί κάποιος ιός, βάσει των ζώων που μπορεί να τον μεταφέρουν.
Για παράδειγμα συμπέραναν πως ο κίτρινος πυρετός και ο Ζίκα μπορεί να ξεσπάσουν στη Νότια Ασία και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, ενώ η Βόρεια Αμερική κινδυνεύει από τον ίο του Δυτικού Νείλου.
Όσον αφορά την Ευρώπη τώρα, όπου βρίσκεται η χώρα μας, κινδυνεύει περισσότερο από την Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα.
Συνολικά στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications εξετάστηκαν 10.400 είδη πουλιών και 5.400 θηλαστικά.
«Χρειαζόμαστε αυτή την τεχνική μοντελοποίησης, προκειμένου να κατανοήσουμε τους πιθανούς “οικοδεσπότες” ενός ιού σε φυσικό περιβάλλον. Η έρευνα είναι σημαντική τόσο για την παγκόσμια υγεία, όσο και για την διατήρηση της άγριας πανίδας», είπε ο καθηγητής, Christine Kreuder Johnson.

 

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου