Υγεία

11 λόγοι για να κοιμόμαστε γυμνοί

609

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε η Huffington Post η οποία ισχυρίζεται πως υπάρχουν έντεκα διαφορετικοί λόγοι για να κοιμηθεί κάποιος γυμνός , καθώς και τις ευεγερτικές του ιδιότητες.

Αφού ρώτησε ειδικούς και επιστήμονες, κατέληξε στα εξής οφέλη:

 1. Οι πιτζάμες είναι ακριβές ισχυρίζεται η εφημερίδα και πράγματι ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.
 2. Όταν κοιμόμαστε γυμνοί δίπλα στο σύντροφό μας , το σώμα απελευθερώνει οξυτοκίνη που είναι γνωστή ως «ορμόνη της ευτυχίας». Αυτή βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων άγχους και της κατάθλιψης.
 3. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με τη λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κάποιος γυμνός σημαίνει πως δεν θα ξυπνήσει ιδρωμένος και θα έχει έναν πιο απολαυστικό ύπνο.
 4. Η καλύτερη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι 21 βαθμοί Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία εκκρίνονται οι αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Συνεπώς, εάν κοιμάται κάποιος γυμνός βοηθά ως ελιξίριο νεότητας.
 5. Η Huffington Post στέκεται στην ελευθερία που χαρίζει.
 6. Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Παράλληλα, το… ανύπαρκτο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης για να αποφύγεις την εξασθένιση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.
 7. Το να κοιμηθεί κάποιος γυμνός θα βοηθούσε σίγουρα κάποιον που έχει πρόβλημα με το σώμα του , καθώς και την βελτίωση της αυτοεκτίμησής του
 8. Όπως γράφει η εφημερίδα, βοηθάει και στη διατήρηση της καλής υγείας των γεννητικών οργάνων.
 9. Βελτιώνει η κυκλοφορία του αίματος.
 10. Βελτιώνει την όψη του δέρματος.
 11. Οι πιτζάμες προκαλούν νωθρότητα. Όποιος κοιμάται γυμνός ξυπνά με περισσότερη ενέργεια.