Υγεία

10+1 πιθανές αιτίες που πονάει το κεφάλι σου

525

Ο πονοκέφαλος, οι ημικρανίες αλλά και οι πόνοι στον αυχένα ταλαιπωρούν καθημερινά τους ανθρώπους, κυρίως αυτούς που ζουν στις πόλεις. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες και το άγχος είναι οι βασικές και οι πιο συχνές αιτίες, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που οι λόγοι είναι άλλοι. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 11 πιθανές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο.

 1. Το κινητό σου : Ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείται συνέχεια , το κινητό μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που ταλαιπωρεί το κεφάλι και τα μάτια σου, ειδικά εάν το χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο internet.
 2. Ο υπολογιστής σου : Εάν περνάς μεγάλο μέρος της ημέρας σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, αποτέλεσμα είναι να σε πιάσει πονοκέφαλος. Η οθόνη ταλαιπωρεί τα μάτια και προκαλεί κεφαλαλγία.
 3. Η έλλειψη ύπνου : Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάσαι πολλές ώρες. Ο νευρολόγος Τσάιλς Έρλινγκτον τονίζει: «Η έλλειψη ύπνου μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου. Αυτή η μείωση προκαλεί πονοκέφαλο».
 4. Το σεξ: Είναι γνωστός ως «πονοκέφαλος της συνουσίας» και πρόκειται για έναν οξύ πόνο στο κεφάλι που προκαλείται με την στιγμή του οργασμού, λόγω της αύξημένης πίεσης στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με ερευνητές, αυτού του είδους οι πονοκέφαλοι αφορούν κυρίως τους άνδρες παρά τις γυναίκες.
 5. Το φαγητό που μόλις έφαγες : Κάποιες τροφές εμπεριέχουν τυραμίνη, μία ένωση που διαστέλλει τα αγγεία και αυξάνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο. Τροφές πλούσιες σε τυραμίνη είναι όσες έχουν υποστεί ζύμωση και όσες είναι καπνιστές ή παστές.
 6. Το λούσιμο στο κομμωτήριο : Η θέση που παίρνει ο αυχένας σου στο λουτήρα του κομμωτηρίου ενεργοποιεί και πιέζει συγκεκριμένα νεύρα , έτσι μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο , ο οποίος θα σε ταλαιπωρεί ακόμα και μια-δυο μέρες μετά.
 7. Το τζόγκινγκ: ονομάζεται και «πονοκέφαλος της άσκησης» και εμφανίζεται λίγα λεπτά αφού έχεις αρχίσει να τρέχεις.
 8. Το άρωμά σου: Οι δυνατές οσμές, ακόμα κι όταν είναι ευχάριστες, όπως αυτές των αρωμάτων, δραστηριοποιούν το νευρικό σύστημα και το αποτέλεσμα είναι ο έντονος πονοκέφαλος.
 9. Ο βήχας : Η συσσωρευμένη πίεση στον εγκέφαλο που προκαλεί ο βήχας, όπως και το φύσημα της μύτης ή το φτέρνισμα, μπορεί να πυροδοτήσουν έναν πονοκέφαλο.
 10. Τα ψηλά τακούνια : Η Τζέιν Άντερσεν, μέλος του Αμερικανικού Ποδιατρικού Συλλόγου εξηγεί: «Η μυική πίεση που προκαλούν τα τακούνια στην πλάτη σου, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες».
 11. Η κοτσίδα σου : Εάν πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου, πιέζεται ο συνδετικός ιστός στο κρανίο , και αυτό είναι που σου προκαλεί πονοκέφαλο.