Υγεία

9 λόγοι που το βραδινό σέξ κάνει καλό στην υγεία!

596

Το σεξ όλες τις ώρες της ημέρας είναι ωραίο και απολαυστικό , εκτός όμως από απόλαυση, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Από την άλλη οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, ο εργασιακός πονοκέφαλος, τα προβλήματα που δεν σταματούν να αυξάνονται αποτελούν βασικούς παράγοντες ώστε οι μερικοί να το θεωρούν το σεξ κουραστικό ακόμη και σαν σκέψη, ωστόσο, μετά από αυτούς τους 9 λόγους ίσως και να αναθεωρήσουν. Δεν είναι πια μόνο μια φυσική απόλαυση αλλά και μέσο για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αρχικά λοιπόν βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να παραμένει υγιές και σε εγρήγορση . Μια έρευνα στο πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβάνια, απέδειξε πως το σεξ πολλές φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην παραγωγή υψηλών επιπέδων ανοσοσφαιρίνης, ενός αντιγόνου που η βασική του λειτουργία είναι η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος από μολύνσεις και κρυολογήματα.
  2. Διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την πίεση του αίματος . Η υψηλή πίεση είναι εκείνη που ευθύνεται για καρδιοπάθειες, ασθένειες των νεφρών ακόμη και εγκεφαλικά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychology πως όταν κάνουμε τακτικά σέκ , επιτρέπει τη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πιέσης. Ως δείγμα για την έρευνα λήφθηκαν υπόψιν απαντήσεις από ζευγάρια που μένουν μαζί και συνεπώς το τακτικό σεξ είναι μια πραγματικότητα για αυτά (οχι πάντα) .
  3. Είναι εύκολο να χάσεις θερμίδες στο σεξ . Πολλοί παλεύουν να χάσουν θερμίδες με διάφορους τρόπους , και ανούσιες δίαιτες. Τελικά όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αδυνατίσματος , και σίγουρα πιο αποτελεσματικός , είναι το σεξ , διότι κάθε μισή ώρα σεξ αντιστοιχεί σε 144 θερμίδες.
  4. Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος . O καθηγητής Ψυχολογίας Stuart Body από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας, ισχυρίζεται σε έρευνά του, πως άνθρωποι που «έκαναν σεξ μια φορά τουλάχιστον ανά δύο εβδομάδες μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις όπως για παράδειγμα, τις δημόσιες ομιλίες». Οπότε, όσο αυξάνεται η συχνότητα του σεξ τόσο πιο ήρεμος θα είναι ο κόσμος.
  5. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε αντιγυραντικές κρέμες . Μια ομάδα ερευνητών , στο βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου , τοποθέτησε έναν μονόπλευρο καθρέφτη και παρακολουθούσε τους συμμετέχοντες που κάθονταν μπροστά από αυτόν. Οι ερευνητές μάντευαν την ηλικία κάθε ατόμου και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή φαίνονταν από 7 έως 12 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ απελευθερώνει ορμόνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της νεότητας του δέρματος. Συγκεκριμένα τα οιστρογόνα βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος.
  6. Συμβάλει στην ποιότητα του ύπνου .Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν πως οι ατελείωτες ώρες έντονης γυμναστικής είναι ο βασικός λόγος για καλύτερο ύπνο, όμως, κάνουν μεγάλο λάθος. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι εκείνες που στην πραγματικότητα, βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και την αποφόρτιση από το στρες. Τέλος, αυτές είναι και ο βασικός λόγος για καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.
  7. Ανακουφίζει από τους πόνους . Οι ενδορφίνες, όπως η επινεφρίνη και η ντοπαμίνη οι οποίες κατακλύζουν το σώμα έπειτα από τον οργασμό είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την ανακούφιση του σώματος από πόνους.
  8. Στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη . Η εφημερίδα της αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης δημοσίευσε μια έρευνα που αποκαλύπτει πως οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ανήκουν στην κατηγορία ανδρών που είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Η ιστορία γίνεται ακόμη καλύτερη γιατί το σεξ δεν είναι το μόνο μέσο για να το πετύχουν αυτό.
  9. Τέλος στις γυναίκες συμβάλλει στην ανακούφιση από κράμπες . Όπως αναλύει η επιστήμονας Cindy M. Meston, διευθύντρια στο Εργαστήριο Σεξουαλικής Ψυχοφυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, «όταν μια γυναίκα φθάνει σε οργασμό, τότε η μήτρα της συστέλλεται με αποτέλεσμα να απαλλάσσει το σώμα από ουσίες που εν δυνάμει προκαλούν κράμπες» .

Επιμέλεια άρθρου

Στράτος Παφλιωτέλλης