Μαγειρική

Γευστικό Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά!

98

Εύκολο , γευστικό , τραγανό!

Το παναρισμένο κοτόπουλο είτε ψητό , είτε τηγανιτό όλοι το αγαπάμε , ο Άκης Πετρετζίκης μας συστήνει την καλύτερη εκδοχή του μέσα από το site του για να το απολάυσουμε παναρισμένο με δημητριακά.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
• 1 αυγό
• 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
• 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
• 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• αλάτι
• πιπέρι
• 170 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
• Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γ. απαλό κάρι
• 1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
• αλάτι
• πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
• 2 κ.σ. μαϊντανό
• φέτες από λάιμ

Εκτέλεση :
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
• Για την μαρινάδα μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το τζίντζερ σε σκόνη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
• Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να σκεπάσουμε το μπολ με μία μεμβράνη και να αφήσουμε τη μαρινάδα να δουλέψει στο ψυγείο μέχρι και 1 μέρα.
• Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα πλατύ μπολ ή σε ένα ταψάκι και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
• Βουτάμε μία-μία τις λωρίδες κοτόπουλο μέσα στα δημητριακά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
• Παράλληλα, καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το μέλι, το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
• Σερβίρουμε ζεστό τo κοτόπουλo μαζί με τη σάλτσα, λίγο μαϊντανό και φέτες λάιμ.
• Tip
• Τα κορν φλέικς τα σπάμε στο χέρι μας για να γίνουν πιο μικρά και πιο εύκολα στο μαγείρεμά τους.