Μαγειρική

Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος προτείνει γευστικά πιττάκια με σύκο, ανθότυρο και προσούτο!

67

Η συνταγή της εβδομάδας!

Θα χρειαστούμε:

  • 8 φύλλα κρούστας
  • Βούτυρο λιωμένο για το φύλλο (125Γρ) (η ελαιόλαδο εαν προτιμάμε)
  • 8 Λεπτές φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 8 Σύκα
  • 300γρ ανθότυρο λιωμένο με 3 κουταλιές σούπας μελί
  • Θυμάρι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, ροζ πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σύκα. Αναμηγνιουμε με ξυσμα λεμονιου. Ψιλοκοβουμε το προσουτο, λιωνουμε το ανθοτυρο σε ενα μπολ με το μελι. Έπειτα προσθέτουμε τα σύκα και το προσούτο ψιλοκομμένο και  τα αναμιγνύουμε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικα. Βαζουμε μια πρεζα αλάτι και πιπέρι ροζ (κατά προτίμηση) .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Απλονουμε το πρωτο φυλλο κρουστας και βουτηρωνουμε.  Πασπαλιζουμε ελαχιστο θυμαρι σε ολη την επιφανεια και βαζουμε το δευτερο φυλλο.  Κοβουμε λωριδες ειτε για τριγονακια (8cm  ) ειτε για ρολλακια (10cm )κραταμε σκεπασμένες με μια νοπη πετσέτα το υπόλοιπο όσο τυλίγουμε ένα- ένα τα πιττάκια.

Βάζουμε περίπου 3 κουταλιές  του μειγματος ανθοτυρο-προσουτο-σύκο, αφηνοντας ενα περιθοριο το οποιο διπλονουμε πρωτα τα πλαινα και επειτα βουτηρονουμε να κλεισει καλα, και τυλίγουμε σε τρίγωνο η πουρακι σαν spring roll. Επαναλαμβανουμε με τα υπολοιπα φυλλα.

Αλοίφουμε τα πιτάκια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Καλή σας όρεξη.

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.