Μαγειρική

Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος προτείνει: Θρεπτική Καροτόσούπα!

178

Η συνταγή της εβδομάδας!

Τα μεγάλα κρύα, και τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι μπροστά μας , μην ανησυχείτε όμως, γιατί εγώ σας έχω την λύση, υγιεινές, θρεπτικές και ζεστές συνταγές για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

Και τί καλύτερο από μία Σούπα από καρότο!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεσαία κομμάτια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, κάρδαμο και αποξηραμένο κόλιανδρο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικό ή κοτόπουλο

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα σε μέτρια προς  υψηλή θερμοκρασία με το ελαιόλαδο.

Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο και το στεγνό κόλιανδρο και ανακατέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε ζεστό ζωμό και σιγοβράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά, έως ότου τα καρότα είναι τρυφερά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ μπαστούνι, μπλεντάρουμε την σούπα μέχρι να γίνει λεία  και κρεμώδη.

Μια μερίδα έχει 230 θερμίδες. Αν πασπαλίζετε τρίμματα ανθότυρο, θα προσθέσετε πρωτεΐνη της αρεσκείας σας, και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα. Προσπαθήστε όμως να αποφύγετε το ψωμί!

Καλή σας όρεξη.

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.