Μαγειρική

Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος προτείνει νόστιμο πλούσιο κέικ σοκολάτας με Cream cheese icing

32

Η συνταγή της εβδομάδας!

Νόστιμο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας, ότι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα, με cream cheese icing.

 

Υλικά:

  • 100 gr σοκολάτα Bitter μαγειρέματος
  • 180 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 gr κακάο σκόνη
  • 2 κουταλιά του γλυκού bakingpowder
  • 100 gr αμύγδαλα τριμμένα σαν αλεύρι
  • 200 γραμμάρια Ανάλατο βούτυρο
  • 270 γραμμάρια ζάχαρη ντεμεραρα καστανό σκούρο
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 50 ml γάλα
  • μία δόση βανίλιας ή σπόρους από μία βανίλια

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκατοστά και αλευρώνουμε εναλλακτικά χρησιμοποιούμε  λαδόκολλα στη βάση και τους τοίχους της φόρμας.  Πασπαλίζουμε Με το αλεύρι σκόνη κακάο το baking powder και προσθέτουμε τη σκόνηαμυγδάλου σε ένα μπολ. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ,  το βούτυρο και τη ζάχαρη ντεμεραρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο και να αποκτήσει απαλό χρώμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι και κακάο αντίστοιχα. Προσθέτουμε το

ξινόγαλα τη λιωμένη σοκολάτα και βανίλια σιγά-σιγά το αλεύρι κακάο μείγμα να λυθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα – όταν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για λίγο τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα. Εάν χρησιμοποιήσουμε το icing κόβουμε κάθε κέικ στη μέση να έχουμε τέσσερις στρώσεις.

 

Για το Cream cheese icing

Υλικά:

  • 100 gr γάλακτος
  • 200 γραμμάρια creamcheese
  • 100gr βούτυρο ανάλατο, μαλακό ( εκτός ψυγείου)
  • 725 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 2 βανίλιες σκόνη

 

Εκτέλεση :

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε στο μίξερ να γίνει αφράτο και τελευταία προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα καλύπτουμε κάθε στρώση με icing και έπειτα όλο το κέικ. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μία ώρα να δέσει  πριν τη σερβίρουμε.

 

 

Καλή σας όρεξη.

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.