Μαγειρική

Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος προτείνει: Τιραμισού για ενήλικες!

211

Η συνταγή της εβδομάδας!

 

Νόστιμο και μεθυσμένο τιραμισού για ενήλικες!

Υλικά:

  • 200 γρ  μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2  αυγά
  • 75 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 110 μλ κρασί marsala γλυκο
  • 2 φλιτζάνια καφέ espresso
  • Σκόνη κακάο

 Εκτέλεση :

Ετοιμάζομαι 2 φλυτζάνια Espresso,  να είναι περίπου 100 ml Cafe  και προσθέτουμε 60 μλ από το κρασί Marsala, και αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.   Σε δεύτερο μπολ από μίξερ, βάζουμε τους κρόκους αυγών και χτυπάμε τη ζάχαρη λίγο-λίγο μέχρι να γίνει αφράτο και ασπρίσει.  Σε  τρίτο  μπολ βάζουμε το υπόλοιπο κρασί marsala με το μασκαρπόνε, και το ανακατεύουμε καλά με το μείγμα με τους κρόκους. Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν  soft  peak,  και προσθέτουμε  το μείγμα μασκαρπόνε, ανακατεύουμε ελαφριά  με μία σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ, βουτάμε τα μπισκοτάκια στο καφέ και από τις δύο πλευρές  με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην μαλακώσει εντελώς το μπισκότο.  Στρώνουμε μία στρώση μπισκοτάκια και με  μία στρώση από την κρέμα από πάνω,  είπε σε ποτηράκια είτε σε ένα  μεγάλο μπολ.   Επαναλαμβάνουμε με το μπισκοτάκια και πάλι με την κρέμα ώστε να υπάρχουνε δύο στρώσεις.  Κοσκινίζουμε σκόνη κακάο σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο  για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.