Μαγειρική

Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος σας προτείνει βελούδινο σοκολατένιο πειρασμό!

197

Η συνταγή της εβδομάδας!

 

Δεν είναι παγωτό, δεν είναι μους, είναι ένας λαχταριστός βελούδινος πειρασμός!

 

Υλικά:

  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 350μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 ασπράδια και 4 κρόκους
  • 1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού
  • 80γρ ζάχαρή
  • 2 κουταλιά σούπας ρούμι, λικέρ τριαντάφυλλο/ κουμκουάτ ή πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή να μην καεί, και να μην πέσουν σταγόνες νερού από τον ατμό.

Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σφικτό το μείγμα

Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα.

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να είναι ελαφρύ.

Προσθέτουμε το αλκοόλ της προτίμησης μας στους κρόκους και μετά την σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύω προσεκτικά να παραμένει ελαφρύ το μείγμα.

Προσθέτω την σαντιγί, ανακατεύοντας και τελευταία τα ασπράδια.

Βάζω το μείγμα προσεκτικά σε μπολάκια ή ποτήρια που θα μπουν στην κατάψυξή.

Αφήνω τουλάχιστον 4 ώρες.

Στολίζω με : Νιφάδες σοκολάτας ( “ξεφλουδίζω” με εργαλείο αποφλοίωσης νιφάδες από μια μπάρα σοκολάτας), με πουράκια σοκολάτας η tuille, ή και με φρούτα εποχής!

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.