Μαγειρική

Μανιταρόσουπα

149

Πανεύκολη, γρήγορη και….πεντανόστιμη!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσσο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε για περίπου ένα τέταρτο τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν . Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πράσο , την πατάτα και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το ζωμό, το θυμάρι και όσο αλάτι εμείς θέλουμε και αφήνουμε την σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα. Ρίχνουμε και αλέθουμε την σούπα μέσα στο μπλέντερ και κατόπιν πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό