Μαγειρική

Οικολογικός τρόπος βαφής αυγών.

211

Το Βάψιμο των αυγών είναι ένα Πασχαλινό έθιμο που ταλαιπωρεί και αγχώνει όλες τις νοικοκυρές κάθε χρόνο,κυρίως αν θα καταφέρουν όλα τα αυγά να βγουν ομοιόμορφα βαμμένα,και φυσικά ο φόβος μην σπάσουν κατά την διαδικασία.Πολλοί από την άλλη δεν τους αρέσει  όταν το χρώμα μπαίνει και μέσα στην σάρκα του αυγού.

Το Grande έψαξε  και βρήκε έναν οικολογικό τρόπο για να έχετε όμορφα,και διαφορετικά αυγά στο Πασχαλινό σας τραπέζι.

Αρχικά :

Αφού έχετε βράσει τα αυγά και εκείνα έχουν κρυώσει, διαλέγετε χρωματιστές ή σχεδιαστές χαρτοπετσέτες,τις οποίες τις κόβετε σε λωρίδες .Μετά κρατάτε από ένα ή δυο ωμά αυγά (ανάλογα την ποσότητα των βρασμένων) το ασπράδι,και με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφεται τα βρασμένα, έπειτα παίρνετε τις λωρίδες από τις χαρτοπετσέτες  και τις τυλίγεται γύρω από το αυγό , μία ή δύο από αυτές, μέχρι να είναι πλήρως τυλιγμένο.Τέλος ξανά αλείφετε με το ασπράδι πάνω από τις χαρτοπετσέτες για να σταθεροποιηθεί το τύλιγμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλή Ανάσταση,και Καλό Πάσχα.

 

Γράφει και προτείνει η Καλλιόπη Μάγκου