Μαγειρική

Παστίτσιο χωρίς κιμά σε 45 λεπτά

50
Επιμέλεια άρθρου :Πετροπούλου Φαιή

 

Το πιο εύκολο και νόστιμο παστίτσιο χωρίς κιμά μέσα σε 45 λεπτά, για εσένα που βαριέσαι τα μπελαλίδικα φαγητά ή θες κάτι διαφορετικό. Παρακάτω θα βρεις τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης.

ΥΛΙΚΑ:

– 1/2 κιλό πένες
– 1/2 κιλό τυρί φέτα (σ.σ. θρυμματισμένη)
– 1/4 ρεγκάτο (σ.σ. τριμμένο)
– 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
– 2 αυγά
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Μοσχοκάρυδο (σ.σ. Τριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

– Σ’ ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο.
– Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια.
– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς.
– Ανακατεύουμε τα αυγά, με το γάλα και τα μπαχαρικά.
– Προσθέτουμε τα συγκεκριμένα υλικά (σ.σ. τα αυγά, το γάλα και τα μπαχαρικά) στο πυρέξ που έχουμε τοποθετήσει τις πένες.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για μερικά λεπτά.
– Ψήνουμε το πυρέξ μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Εναλλακτικά, ψήνουμε έως ότου να πάρει χρώμα, το φαγητό μας. Γενικότερα, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά (σ.σ. ανάλογα με το φούρνο). Προσοχή! Θα πρέπει, όμως, να ελέγχετε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, το φούρνο, ώστε να μην παραψηθεί, το φαγητό.