Μαγειρική

Hλιοβασιλέματα και cocktail … Μαργαρίτα σε ποτό και γλυκό από την Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτος.

311

Η συνταγή της εβδομάδας!

 

Δροσερά, καλοκαιρινά, και ερωτικά cocktail συντροφιά με ένα υπέροχο γλυκό!

 

Για το cocktail:

  • 50ml tequila (white)
  • 25 ml Cointreau / Triple Sec
  • 25ml χυμό lime
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • γαρνιτούρα φέτες από μοσχολέμονο

Εκτέλεση:Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει γρανίτα.

Σερβίρουμε σε σένα ποτήρι cocktail και γαρνίρουμε με μία φέτα lime.

 

Πιο δελεαστικό από το ποτάκι είναι γλυκό Μαργαρίτα, που μοιάζει με παγωτό και cheesecake

 

Θα χρειαστούμε:

  • 90gr ανάλατο βούτυρο
  • 10 μπισκότα digestive
  • 3 κουταλιά ζάχαρη
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλ. κρέμα 35% λιπαρά
  • 5 μοσχολέμονο κομμένα στα δύο
  • Mία κονσέρβα εβαπορέ ζαχαρούχο
  • 3 κ.σ. Τεκίλα

Εκτέλεση:Ξεκινάμε από το crumble – λιώνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ να γίνουν ψίχα και περιχύνουμε το βούτυρο να ενωθούν και να έχει μορφή σαν βρεγμένης άμμου.

Στύβουμε τα lime και βάζουμε 25μλ χυμό Lime σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο εβαπορέ, το τεκίλα και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.  Στο μίξερ χτυπάμε την κρεμα μέχρι να γίνει σφιχτή.  Βάζουμε τη μισή κρεμά με μία σπάτουλα στο μπολ με το εβαπορέ και ενώνουμε το μείγμα χωρίς να το χτυπάμε πολύ. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ξεκινάμε με μία στρώση από crumble στα ποτήρια και μετά μία στρώση κρέμα.  Επαναλαμβάνουμε άλλη μία στρώση crumble και κρέμα.  Τελειώνουμε με λίγο ξύσμα λάιμ. Βάζουμε τα ποτηράκια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, προτιμότερα όλο το βράδυ και λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε να μαλακώσουν λιγο.

 

 

 

Καλή επιτυχία!!

 

Είμαι η Ελίζαμπεθ, που με γνωρίσατε στο Masterchef, ωστόσο όμως είμαι και μια εργαζομένη γυναικά, παθιασμένη μαγείρισσα, 
sommelier.Έχω διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου γεύσεις,
 και εύκολες καθημερινές προτάσεις.

Από απλά lunchboxes έως  food and wine pairing που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το amore ή κάποιους επίσημους καλεσμένους. 
 Θα σας ταξιδέψω σε τοπία που έχω επισκεφθεί και με έχουν ενθουσιάσει γαστρονομικά, 
αλλά θα φτιάξουμε και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά, με μία μοντέρνα ματιά.