Μαγειρική

Vegan μαγειρίτσα

28
Επιμέλεια Άρθρου: Ελίζα Σοφία Μπίτσια

Το βράδυ της Ανάστασης το παραδοσιακό γεύμα είναι η μαγειρίτσα η οποία παρασκευάζεται από εντόσθια, κρέας και λαχανικά. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που είναι vegan, υπάρχει όμως λύση και για εκείνους προκειμένου να τιμήσουν το γεύμα της Ανάτασης.

Με αυτή τη συνταγή οι μαγειρίτσα θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα πασχαλινά φαγητά για τους φίλους μας τους vegan. Ένα πολύ εύκολο πιάτο που είναι έτοιμο μόνο μέσα σε 35’.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άγρια μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα :

  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • φέτες λεμόνι
  • παξιμάδια

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.