Μόδα

Μόδα: Μεγάλες τσάντες, ίσια παπούτσια και στενά παντελόνια – Τα προβλήματα υγείας που δημιουργούν

95

Πώς η μόδα της εποχής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας; Κι όμως γίνεται, καθώς όταν φοράμε συστηματικά κάποια clothes items καταπονούμε το σώμα μας και αυτό γίνεται αντιληπτό μακροπρόθεσμα. Θέλει θυσίες για να ακολουθήσεις τα beauty trends; Τί γίνεται όταν οι γυναίκες θυσιάζουν τη σωματική τους υγεία έναντι λίγων ωρών του feeling της ομορφιάς; Πολλά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία, προκαλώντας από πόνους στον αυχένα μέχρι κακή κυκλοφορία του αίματος.

Οι μεγάλες τσάντες και τα μεγάλα κοσμήματα που έχουν αρκετό βάρος προκαλούν πολύ συχνά εκτός από πόνους στον αυχένα και την πλάτη και πονοκεφάλους. Τα παπούτσια μπορούν να βλάψου, επίσης την υγεία μας.

Συγκεκριμένα τα ψηλοτάκουνα προκαλούν πόνους στα γόνατα και στην πλάτη και τα flat το ίδιο ενώ είναι υπεύθυνα για πλατυποδία και πόνους στις καμάρες. Για όσες γυναίκες χρησιμοποιούν κορσέ, πως πρέπει απαραιτήτως να φορούν το σωστό μέγεθος για το σώμα τους, καθώς σε άλλη περίπτωση προκαλούν δυσλειτουργία στους πνεύμονες. Τέλος, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναφέρει πως τα στενά παντελόνια τους έχουν προκαλέσει πόνο στις γάμπες.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν πρέπει να γινόμαστε εξιλαστήρια θύματα της μόδας αλλά μπορούμε να έχουμε το δικό μας μοναδικό στυλ που καθρεφτίζει η προσωπικότητά μας.

Επιμέλεια άρθρου

Πετροπούλου Φαίη