Ταξίδι

Πόρτοφίνο, μια πόλη σαν παραμύθι

533

Το Πόρτοφίνο βρίσκεται στην Ιταλική Ριβιέρα. Είναι ιταλικό ,γραφικό ψαροχώρι , και δημοφιλές τουριστικό θέρετρο όπου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 είχε μόλις 449 μόνιμους κατοίκους. Στο μικρό του λιμανάκι μπορεί κάποιος να συναντήσει ,όλες τις εποχές του χρόνου , διάσημους επισκέπτες όχι μόνο ως επισκέπτες , αλλά και ως κατοίκους , αφού πολλοί απο αυτούς έχουν στην κατοχή τους πανάκριβες βίλες .

Κύρια Βιομηχανία της πόλης η αλιεία , και αυτός είναι και ο λόγος που η κεντρική προκυμαία είναι γεμάτη με εστιατόρια που φημίζονται για το φρέσκο ψάρι. Γνωστό όμως είναι και για τα καφέ του όπου μπορεί να δείς εκεί celebrities του παγκόσμιου star system !

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου του 11ου αιώνα , ο Χριστός της Αβύσσου, ένα άγαλμα που τοποθετήθηκε το 1954 κάτω από τη θάλασσα, σε βάθος 17 μέτρων, αλλά και το Καστέλο Μπράουν, μουσείο-σπίτι του 16ου αιώνα είναι κάποια από τα αξιοθέατα τα οποία αξίζει να επισκεφτέις.

Τα παραδοσιακά σπιτάκια στο λιμάνι χτισμένα σε παλ αποχρώσεις του ροζ , σομόν , κίτρινου ,πορτοκαλί κοσμούν το λιμάνι του Portus Delphini , όπου στα σμαραγδένια νερά του θα δεις αραγμένα δεκάδες υπερπολυτελή σκάφη αλλά παραδοσιακές ψαρόβαρκες.

Στο μαγευτικό τοπίο υπάρχει και ένας καταπράσινος λόφος, για να συμπληρώσει την παραμυθένια εικόνα . Στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου. Ο επισκέπτης που θέλει να βουτήξει στα κρυστάλλινα νερά του μ αν δεν έχει yacht για να κολυμπήσει ανενόχλητος απευθείας στο νερό, μπορεί να πάει στη Santa Margherita (ανήκει κι αυτή μαζί με το Rapallo στο Πάρκο Φυσικής Προστασίας του Portofino).

Το Portofino αν και έχει σχεδιαστεί για τις ιδανικές διακοπές των πλουσίων, μπορεί να το επισκεφθεί και κάποιος με μικρότερο “μπάτζετ” δίχως να νιώθει μειονεκτικά , αφού μπορεί να περάσει εξίσου εκπληκτικά .

Γράφει η Λίλα Καλοσκάμη