Ταξίδι

Giethoorn – Ολλανδία: μια πόλη μαγική!

1204

Σίγουρα υπάρχουν περιοχές στον κόσμο, οι οποίες είναι τόσο σουρεαλιστικές και όμορφες που κοιτάζοντάς τις νομίζεις ότι βλέπεις σκηνή από ταινία , ή απο παραμύθι.

Το Giethoorn με πληθυσμό μόλις 2.600 κατοίκους , και ελάχιστο τουρισμό, θεωρείται «η μικρή Βενετία του βορρά», πρόκειται για ένα γραφικό και όμορφο χωρίο , όπο όλο το οδικό του δίκτυο είναι ενα μεγάλο ποτάμι και η μετακίνηση γίνεται μόνο με βαρκάκια ,ποδήλατα , και πόδια κατά τους θερινούς μήνες . Τον χειμώνα, το σκηνικό αλλάζει αφού όλα παγώνουν και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν χιονοπέδιλα. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ακόμα και τον χειμώνα παραμυθένιο.

Περιτριγυρισμένο απο καταπράσινους κήπους και γάργαρα νερά ,και πέτρινα σπίτια με ψηλές σκεπές με σοφίτες .Ένας προορισμός που σίγουρα θα σε κάνει να ανακαλύψεις την φύση , αλλά και τον εαυτό σου , αυτό γιατί ο πιο δυνατός ήχος που μπορεί να ακούσετε είναι οι κραυγές μίας πάπιας ή άλλων πτηνών.

Συνολικά έχει 180 γέφυρες που διασχίζουν τα κανάλια.Και ενώ είναι τόσο απομακρυσμένο, που ακόμη και ο ταχυδρόμος παραδίδει τα γράμματα με βάρκα, είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο από το Άμστερνταμ, και διαθέτει χαριτωμένα πανδοχεία.

Γράφει ο Στράτος Παφλιωτέλλης