Lifestyle

Εισαγγελική έρευνα για όλες τις δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη- Τι απαντά ο ίδιος

46
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες που είχε «αναπτύξει» ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη, αξιώνοντας μάλιστα να έχει ισχυρή αστυνομική φύλαξη για λόγους ασφαλείας.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για τις αξιόποινες πράξεις που του καταμαρτύρησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τα αδικήματα της  διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρας παράνομης βίας, ή απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με κ. Βρούτση, παρουσιαστής και πρώην καλλιτεχνικός μάνατζερ, Μένιος Φουρθιώτης, εισέβαλε με μπράβους και με απειλές, στο υπ. Εργασίας, βρίζοντας, απειλώντας και κλωτσώντας πόρτες.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Μένιου Φουρθιώτη και οι υποθέσεις του, αναμένεται να εξεταστούν εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί το «εύρος» τους και κυρίως αν έχουν διαπραχθεί  αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Ήδη έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές τα στοιχεία που αφορούν στο «φορολογικό» προφίλ του για να μπορέσει ο εισαγγελέας να τα αξιολογήσει και να τα αποτιμήσει. Επίσης ακόμα μια υπόθεση που ερευνάται είναι αυτή που αφορά στο  πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται πως προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

Με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διαβιβάστηκαν σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Εκτός από την Οικονομική Εισαγγελία, στη διερεύνηση του φακέλου «Φουρθιώτη» έχει ριχτεί και το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας , υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

Από την πλευρά του ο Μένιος Φουρθιώτης περνά στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για ανηλεή πόλεμο σε βάρος του, μέσω ανακοινώσεως που έστειλα στον Τύπο.

Ανακοίνωση Φουρθιώτη.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ό,τι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησής μου, έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON, στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης. Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων-δηλώσεων-πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με τη θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση-Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί τη δική μου επίσημη απάντηση.

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτης