Lifestyle

«Ζητείται Ψεύτης ή Ένοχος;» όλο το σκηνικό ακύρωσης της παράστασης !

255

Μεγάλη κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει στα καλλιτεχνικά κυκλώματα απο την ακύρωση της παράστασης «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» που θα ανέβαινε στο Θέατρο Παλλάς με πρωταγωνιστές τον Μάρκο Σεφερλή και την Ναταλία Δραγούμη . Οι δύο πλευρές είναι  οι Θεατρικές Σκηνές  , και η άλλη ο ίδιος ο πρωταγωνιστής Μάρκος Σεφερλής. Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Στέφανου Κωνσταντινίδη στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» απο πλευράς θεατρικών επιχειρήσεων  φαίνεται η άποψη να είναι τα εξής :  «Το σημαντικό ραντεβού έγινε την 1η Αυγούστου, Εκεί συμφώνησαν το θέατρο και ο Μάρκος Σεφερλής για πολλά πράγματα, δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, έκαναν προσύμφωνο. Πριν από μία εβδομάδα ήρθε στις Θεατρικές Σκηνές ένα επίσημο έγγραφο από τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ζητούσε τα εξής: 1) Να έχει άποψη για το εικαστικό της μαρκίζας και να έχει και δική του αφίσα μόνος του, 2) Ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μισθό συν ποσοστά και 50,000 ευρώ ως εγγύηση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τώρα ζήτησε κάτι παραπάνω, 3) Επειδή οι Θεατρικές Σκηνές είχαν ζητήσει από τον Μάρκο Σεφερλή να μην κάνει τίποτα θεατρικό από το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας μέχρι το ανέβασμα της παράστασης τον Φεβρουάριο, ο δικηγόρος του ηθοποιού ζήτησε να ανεβάσει ο Μάρκος μια παιδική παράσταση στο Περοκέ τους μήνες Δεκέμβριο – Ιανουάριο, 4) Οι πρόβες θα έπρεπε να γίνονται πρωί, αφού ο Μάρκος θα έπαιζε στο Περοκέ το βράδυ».

Στην συνέχεια της ροής του προγράμματος και  μέσω  skype  στην εκπομπή εμφανίστηκε ο Αργύρης Αγγέλου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης,  όπου τόνισε πως το «φτέξιμο» για την ακύρωση της παράστασης φταέι ο Μάρκος Σεφερλής , συγκεκριμένα   είπε :  «Όλοι ήμασταν ενημερωμένοι από τον περασμένο Φεβρουάριο να έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε τους δύο μήνες που θα διαρκούσαν οι πρόβες να είμαστε διαθέσιμοι. Μας κάλεσαν στο γραφείο μερικές μέρες πριν για να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν. Αν ήμασταν 25 άτομα μαζί με τον κ. Σεφερλή, τους 18 που τους ξέρω δεν είναι οι ηθοποιοί που ακύρωσαν τη δουλειά. ήταν μια δουλειά που στήθηκε συγκεκριμένα για τον κ. Σεφερλή.  Επομένως, αν είχα εγώ μια διαφωνία, απέξω περίμεναν για να πάρουν τη θέση μου άλλοι 15. Πιστεύω ότι ακυρώθηκε επειδή υπάρχουν καλλιτεχνικές διαφωνίες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλοι οι ηθοποιοί είναι στεναχωρημένοι και ξεκρέμαστοι».

Η  πλευρά του γνωστού ηθοποιού σχολιάζει πως : «Δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους από καμία πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας». 

Το grandemagazine.gr επικοινώνησε με στενό φίλο του Μάρκου Σεφερλή , με τον ηθοποιό και επιχρόνια συνεργάτη του Θοδωρή Ρωμανίδη , οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάει ως εκπρόσωπος του γνωστού ηθοποιού , αλλά το δικό του σχόλιο για το συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι  «ο Μάρκος  Σεφερλής  ήταν πολύ θετικός και ζεστός για την συγκεκριμένη δουλεία , κάτι πολύ διαφορετικό για εκείνο , καθώς και ότι για να την κάνει έκλεισε το δικό του θέατρο για να συμμετέχει εκεί. Επίσης ότι δεν είναι στον χαρακτήρα του να  ακυρώνει δουλεία 10 μέρες πρίν την έναρξη των προβών , ούτε ο εκβιασμός  για  την επίτευξη απαιτήσεων» . Τέλος σχολίασε πως «οι Θεατρικές επιχειρήσεις δεν είναι η πρώτη φορά που  ακυρώνουν  παράσταση και αφήνει κόσμο άνεργο» . Ενώ θεωρεί πως όλο αυτό γίνεται για να δωθεί  παράταση στην παράσταση «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» που παίζεται αυτή τη στιγμή στο Θέατρο Παλλάς  , και σημειώνει εξαιρετική επιτυχία.