Lifestyle

Η Καίτη Γραμμά από το Next Top Model στο κρεβάτι του χειρουργείου!

Το κορίτσι που πήρε 4 ναι από τους κριτές αλλά δεν θα τη δούμε ποτέ στο Next Top Model !
296

Η Καίτη Γραμμά ή αλλιώς Κατερίνα -όπως έλεγαν τη γιαγιά της- είχε δηλώσει συμμετοχή στο Greece’s Next Top Model πέρασε σε audition όμως το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση. Αυτό συνέβη, όχι λόγω του ότι είναι άντρας, όπως τόνισε και η ίδια, αλλά εξαιτίας νομικών διαδικασιών. Πιο συγκεκριμένα, σε μία μικρή συνέντευξη που έδωσε στο Πρωϊνό δίνει απαντήσεις που προβληματίζουν.

Ήταν 14 ετών όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το μοντελινγκ , όταν ξεκίνησε να φοράει τα ψηλοτάκουνα της αδελφής της και πήγαινε αλφάδι ενώ η αδελφή της δεν μπορούσε να τα περπατήσει ,όντας 2 χρόνια μεγαλύτερη. Από εκείνη την ημέρα και μετά, κάθε βράδυ, έβαζε ξυπνητήρι στις 3 η ώρα και περπατούσε με τα τακούνια μέχρι τις 5, κρυφά στο δωμάτιο, για να μην την καταλάβουν.

Οι γονείς της δεν τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή υπέρ της, ωστόσο η ίδια το έχει αποδεχθεί και το θεωρεί απολύτως φυσιολογικό. Με τη βοήθεια ψυχολόγων από τα 17 της χρόνια , η Καίτη , μαζί με τους γονείς της , οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι στην Θεσσαλονίκη, κατάλαβαν πώς μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση. Τονίζει, μάλιστα, πως ο αδελφός της -γιατρός στο επάγγελμα – ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή , έχοντας το ρόλο του υπερπροστατευτικού μεγάλου αδελφού.

Η Καίτη μίλησε επίσης για τα παιδικά της χρόνια. Μάθαμε λοιπόν , ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο , κάνοντας πάντα περήφανους τους γονείς της και κατάφερε να μπει στη σχολή της Νομικής στη Θεσσαλονίκη. Τώρα είναι 22 ετών και διανύει τον τελευταίο ακαδημαϊκό χρόνο για να πάρει το πτυχίο της.

Μιλώντας για την εμπειρία της στο τηλεπαιχνίδι , αποκάλυψε την αμηχανία των κριτών , όταν έκανε την πρώτη πασαρέλα με τα ρούχα. Ο πιο αμήχανος από όλους, όπως αναφέρει, ήταν ο Σκουλός , ο οποίος στάθηκε μπροστά της και της έκανε την πολύ ‘αυθόρμητη’ και ‘αδιάκριτη’ ερώτηση : ‘Ε ,είσαι αγόρι ;!’. Συνεχίζοντας ,η ίδια , την εξομολόγησή της, αποκάλυψε και την δεύτερη αδιάκριτη ερώτηση του κριτή, εάν έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Έως ότου η Καίτη δεν είχε προχωρήσει σε αυτήν την διαδικασία , παρόλα αυτά οι κριτές θέλησαν να τη δουν και με μαγιώ: ‘Έκανα πασαρέλα με μαγιό μπροστά στους κριτές γιατί υπάρχουν τρικ που μπορείς να το σώσεις αν και είναι επώδυνο’ .

Η Βίκυ Καγιά δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘Ήταν μία πολύ γλυκιά και σεμνή κούκλα, με προδιαγραφές μοντέλου, αλλά δεν μπορέσαμε να την περάσουμε γιατί δεν είχε αλλάξει ακόμα την ταυτότητά της’.

‘Ο κόσμος νομίζει ότι η φυλομετάβαση είναι να μπαίνεις στον πλαστικό την Τρίτη Μάριος και να βγαίνεις την Πέμπτη Μαρία’ δήλωσε το transgender μοντέλο διευκρινίζοντας πως πίσω από όλη αυτήν την εικόνα βρίσκεται μια τεράστια ομάδα ανθρώπων , ψυχίατροι , ψυχολόγοι , δικηγόροι, πλαστικοί , ενδοκρινολόγοι που πρέπει να πληρωθούν’ .

«Είμαι καλά. Δε μπορώ να πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει.

Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις. Απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες» δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Καθόλου άγχος ή αμφιβολία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Από τότε δηλαδή, που έμαθα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Δεν υπήρξε ποτέ δεύτερη σκέψη. Μέχρι να μάθω για τη δυνατότητα αυτή, έλεγα πάντα ότι ήμουν κορίτσι, καθόμουν στο δωμάτιο μου και περίμενα να έρθει η νεράιδα να με μετατρέψει σε κορίτσι, έτσι μαγικά. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι αυτή είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα».

Ανέφερε και πάλι τους γονείς της προσθέτοντας: «Όταν με έβλεπαν να τρυπάω το σώμα μου με ενέσεις οιστρογόνων και να πνίγομαι στους εμετούς, προφανώς και αισθάνονταν άσχημα. Δεν τους ένοιαζε τι θα πει ο τάδε, αλλά ότι πονούσα, ότι έλεγα ότι δεν θα τα καταφέρω και στεναχωριούνταν. Έβλεπαν ότι ήμουν σταθερή στην απόφαση μου και αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω και με στήριξαν».

Όσο για το χειρουργείο και τις πρώτες στιγμές μετά από τον επαναπροσδιορισμό φύλου, είπε: «Δεν υπάρχουν ούτε πρώτες σκέψεις ούτε πρώτα συναισθήματα μετά το χειρουργείο. Είναι μύθος για να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα. Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση: Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα, γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία. Πονάς. Δεν είναι ότι είσαι καλά. Είχα αιμορραγία συνεχόμενη. Ανέβασα τρεις φορές πυρετό».

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου