Lifestyle

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις ξαφνικές διαγραφές προφίλ στο Instagram-Αποκλειστική συνέντευξη influencer στο Grande

91
Επιμέλεια άρθρου :Παφλιωτέλλης Στράτος

 

Όλα άρχισαν το μεσημέρι της Τρίτης 24/11 όταν απενεργοποιήθηκαν οι δύο πρώτοι λογαριασμοί των μελών της Μη Κερδοσκοπικής ομάδας με την επωνυμία «Πίσω στα δικά μας», γνωστή και ως (PSDM).Στην αρχή όλοι υπέθεσαν πως το γεγονός αυτό οφειλόταν στις αλλαγές των όρων της πλατφόρμας του Instagram, ύστερα όμως από ένα 24ωρο και αφού απενεργοποιήθηκαν 60 λογαριασμοί εκ των οποίων όλοι αποτελούν μέλη του PSDM κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αιτία του προβλήματος αυτού ήταν η αναφορά μιας κακόβουλης σελίδας των δραστών που εξαπατούσε την κοινότητα του Instagram.

Τι δήλωσε η Ελίζα-Σοφία Μπίτσια, η οποία από την μία στιγμή στην άλλη είδε το προφίλ της με 25χιλιάδες followers να σβήνει, στο Grande Magazine.

Ελίζα, πες μας από πού ξεκίνησε όλο το σκηνικό;

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη περίπου στη 13:30 το μεσημέρι όταν μπήκα στον λογαριασμό μου για να απαντήσω σε ένα μήνυμα. Μόλις η εφαρμογή άνοιξε στην οθόνη του τηλεφώνου μου, εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έλεγε πως ο λογαριασμός μου έχει απενεργοποιηθεί. Ενημέρωσα κατευθείαν τα παιδιά καθώς 10 λεπτά πριν απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός ενός φίλου μου, ο οποίος είναι και αυτός μέλος της ομάδας.

Γνωρίζεις τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτό;

Ναι τα γνωρίζω, οι φερόμενοι ως δράστες είναι 4 άτομα, τα οποία αποκαλύφθηκαν από μόνοι τους μέσα από τον φθόνο που είχαν να κλείσουν τα προφίλ μας. Συγκεκριμένα έστελναν σε μέλη της ομάδας με αφορμή να ρωτήσουν ή να βοηθήσουν με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες. Ευτυχώς διαχειριστήκαμε πολύ έξυπνα την κατάσταση και καταφέραμε να έχουμε την έμπρακτη ομολογία τους στα χέρια μας.

Εξήγησέ μας με ποιόν τρόπο πέτυχαν τον σκοπό τους; Δηλαδή την διαγραφή των προφίλ σας;

Τα άτομα αυτά δημιούργησαν πιστά αντίγραφα των λογαριασμών μας (έβαζαν το username,την εικόνα προφίλ μας καθώς και το βιογραφικό μας) σε λογαριασμούς παλαιότερους από τους δικούς μας (κυρίως του 2012) και ανέφεραν τα προφίλ μας ως πλαστά. Ο αλγόριθμος του Instagram έπειτα από αναφορές που οι ίδιοι έστελναν μέσω μποτ αναγνώριζε των παλαιότερο λογαριασμό ως τον αληθινό και έκλεινε τα προφίλ μας.

Προσωπικά ο λογαριασμός μου έλαβε 5.000 κακόβουλα μποτ που αντιστοιχούν σε 25.450 αναφορές.

Εσύ πως ένιωσες όταν έγινε αυτό;

  Στην αρχή όλοι μας πιστέψαμε πως αιτία του προβλήματος αυτού ήταν οι αλλαγές των όρων χρήσης του Instagram και περιμέναμε να ανοίξου τα προφίλ μας εντός 24ωρων.Αφόυ καταλάβαμε όμως τι πραγματικά έγινε η λέξη φόβος είναι πολύ λίγο μπροστά σε ότι ένιωσα τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου,

  Κινηθήκαμε νομικά απέναντι στα 4 αυτά άτομα και ασκούμε ποινική και αστική δίωξη για καταπάτηση κυρίως πάσης φύσεως δικαιωμάτων μας. Με αυτή μας την πράξη δεν προσπαθούμε να δικαιωθούμε μόνο εμείς σαν ομάδα αλλά θέλουμε μέσα από την ποινή αυτών να αποτρέψουμε κακόβουλες πράξεις από οποιοδήποτε άλλο άτομό.

Παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν τους φερόμενους ως δράστες να κάνουν αιτήματα για απενεργοποιήσεις των λογαριασμών των παιδιών καθώς και να το αποδέχονται: