Lifestyle

25 + 1 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ.

607

Μαγικές λέξεις και φράσεις σίγουρα δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον, τέτοιες, ώστε να μας λύνουν ευθύς αμέσως, όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν όμως φράσεις αυτοβοηθητικές, φράσεις δηλαδή προς συζήτηση, με τον εαυτό μας κυρίως, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε και πράξη. Οι 25 + 1 παρακάτω φράσεις ανήκουν σ’ αυτό το είδος, το αυτοβοηθητικό.

Γράφει η Πηνελόπη Κοφιάνη         

 1. Ας μην παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο στα σοβαρά. Ας παίρνουμε όμως τους άλλους.
 2. Όλα είναι δράση κι αντίδραση. Επίθεση – Άμυνα. Λόγος – Αντίλογος. Κατηγορία – Υπεράσπιση. Ζητούμενο; Η ισορροπία. Είναι λοιπόν πολύ βοηθητικό, πριν να δράσουμε ή να αντιδράσουμε, να έχουμε πρώτα σκεφτεί καλά.
 3. Είμαστε δέκτες και πομποί ταυτόχρονα. Λαμβάνουμε κι εκπέμπουμε την ίδια στιγμή. Αν επικεντρωνόμαστε μόνο στο ένα ή μόνο στο άλλο, δεν νιώθουμε ολοκληρωμένοι.
 4. Ένα χέρι μόνο του δεν κάνει παλαμάκια. Η συν-εργασία, η συν-νενόηση, η συν-εισφορά μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχουν.
 5. Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα. Το είπε κι η Σκάρλετ Ο Χάρα στο Όσα παίρνει ο άνεμος. Ο ήλιος θα είναι στη θέση του κάθε επόμενη μέρα. Στο χέρι μας είναι να τον δούμε.
 6. Ενίοτε, μπορούμε να είμαστε και μικροί θεοί του εαυτού μας όμως μόνο και μόνο όταν είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν.
 7. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την ανευθυνότητα κανενός ενήλικα.
 8. Η πράξη της εκδίκησης είναι άσκοπη. Δεν μας κάνει να νιώθουμε καλύτεροι άνθρωποι και ποτέ δεν νουθετεί.
 9. Μοιάζουμε πολύ με τα νομίσματα. Έχουμε κι εμείς 2 διαφορετικές όψεις. Την πάνω και την κάτω. Την κρυφή και την φανερή. Η αποδοχή και των 2 λέγεται ωριμότητα κι ισορροπία.
 10. Το χαμόγελο κι ο καλός ο λόγος είναι ιοί μεταδοτικοί. Η μουρτζουφλιά και το κουτσομπολιό όμως, επίσης. Εμείς ποιο σετάκι ιών θα επιλέξουμε, να σκορπίσουμε γύρω μας;
 11. Έχουμε όλοι το δικαίωμα στην τούμπα. Επιτρέπεται σε όλους μας, να φάμε τα μούτρα μας. Και μία και δύο κι όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να μάθουμε, να σηκωνόμαστε πάλι όρθιοι με χάρη και στυλ.
 12. Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε. Ανάποδο μεν, πιο σωστό δε. Από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Αρκεί να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε τα.
 13. Όλοι μας έχουμε ανάγκη το σεντούκι των όμορφων στιγμών μας. Εξάλλου είναι μαγικό! Θα πάρει όσες όμορφες στιγμές θέλουμε εμείς να του βάλουμε!
 14. Το κλάμα είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού μας κι όχι ντροπή. Υπάρχει για να εκφράζει συναισθήματα στο σώμα. Τί απ’ τα δύο είναι άραγε ντροπή; Το σώμα ή το συναίσθημα;
 15. Το χιούμορ είναι ο πιο ανώδυνος και πιο ευεργετικός τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων. Μας απομακρύνει από το άγχος και την απελπισία, τους δύο πιο επιζήμιους συμβουλάτορές μας.
 16. Η περιέργεια είναι χάρισμα. Η αδιακρισία όμως, κουσούρι.
 17. Μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο μόνο στον εαυτό μας. Πονάει περισσότερο, αλλά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
 18. Παρατηρώ. Αναλύω. Συνθέτω. Βγάζω συμπεράσματα. Μία άκρως βοηθητική πρακτική στη ζωή μας.
 19. Όταν επιλέγουμε να μην ακούμε, έχουμε ήδη επιλέξει να απομακρυνθούμε.
 20. Αυτός που επιλέγει να περπατάει δίπλα μας, λέγεται συνοδοιπόρος.
 21. Αυτός που επιλέγει πάντα, να προπορεύεται, λέγεται ναρκισσιστής.
 22. Αυτός που επιλέγει πάντα, να βρίσκεται πιο πίσω μας, λέγεται ευθυνόφοβος.
 23. Υπομονή, επιμονή και προσπάθεια για ισορροπία. Τα 3 δυνατά μας όπλα στη μάχη της ζωής.
 24. Η ζωή είναι σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Πάντα κάποιος άνωθεν θα κινεί τα πιόνια.
 25. Οι αληθινοί φίλοι είναι μια ευλογία στη ζωή μας. Περιττό κάθε σχόλιο.

+  Μία

Όσο μεγάλη κι αν είναι μια κρίση στη ζωή μας, τόσο μεγάλη θα είναι κι η ευκαιρία για μια καινούρια ζωή.